Beauty-amsterdamin

Waarom skincare zo belangrijk is

De wereld van skincare is onwijs gegroeid over de laatste jaren. Met influencers als kylie Jenner (Kylieskin) en jessica Alba (Honest Beauty) schieten de skincare lijnen uit de grond. Het wordt dan ook steeds bekender hoe belangrijk het wel niet is om je huid goed te verzorgen. Wil jij graag weten waarom? En hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij leggen het je graag uit!

Het verwijderen van vuil na een lange dag

Heel de dag door komt je gezicht in aanraking met bacteriën. Misschien niet altijd direct maar denk eens aan je handen, zij komen in aanraking met het toilet, producten in winkels en deurklinken. Wanneer je je gezicht wast aan het einde van de dag zorg je ervoor dat al die bacteriën van je gezicht af gespoeld worden, dat maakt je huid blij!

Het verwijderen van vuil draagt daarbij ook bij aan het verminderen van onzuiverheden. Zorg ervoor dat je na het reinigen van je huid deze voedt door middel van een moisturizer geschikt voor jouw huidtype. Dit zorgt ervoor dat jouw huid straalt en dat je make-up egaler aangebracht kan worden. Win-win dus.

Impact van etenswaren

Dat chocolade een boosdoener is voor die opkomende puistjes is algemeen bekend. Maar wist je dat andere voedingsmiddelen soms ook invloed kunnen hebben op een stralende huid? Zo pak je het probleem aan van binnen en van buiten!

Laat ook je lichaamsverzorging niet links liggen

Als je je gezicht dan zo mooi zuiver houdt verdient de rest van je lichaam ook wel wat extra aandacht. Denk eens aan een lekkere scrub op zijn tijd om al die dode huidcellen te verwijderen. Als je daarna een lekkere bodylotion gebruikt om je huid weer te hydrateren voelt deze ook nog eens super zacht aan.

Gun jezelf vooral eens in de week een lekker verwendagje, zo kun je je lichaam en geest tot rust brengen én de tijd nemen om jezelf goed te pamperen. Daar is nog nooit een vrouw slechter van geworden.