Last van wallen onder je ogen?


Allereerst is het belangrijk om het verschil te weten tussen wallen en kringen. Kort door de bocht: wallen zijn uitstulpingen van het vet wat onder je oog zit, deze doet dienst als een soort stootkussentje voor het oog. Echter zie je bij kringen een verkleuring van de huid. Dit is niet een verkleuring van de huid zelf, maar de huid is op deze plek enigszins transparant.

De oorzaak van wallen

Er zijn meerdere oorzaken die kunnen leiden tot wallen onder je ogen, namelijk:

  • Allergieën;
  • Huidziektes;
  • Blefarochalasis (ooglidontsteking);
  • Schildklierproblemen;
  • Te lang dragen van contactlenzen;
  • Letsel;
  • Veroudering;
  • Premenstrueel syndroom (hormonale verandering).

 

Wallen wegwerken

Er slecht uitzien terwijl jij je op je best voelt... niets is vervelender. Een minder vermoeide uitstraling begint bij een gezonde leefstijl en voldoende rust. Het is daarom belangrijk dat je gezond eet en genoeg drinkt. Heb jij altijd last van wallen, ongeacht of je moe bent of niet, dan is het wellicht genetisch bepaald bij jou. Echter hoeft dit niet het einde van de wereld te betekenen, er zijn genoeg oplossingen om wallen minder opvallend te maken.


Gezichtsmasker

Gebruik één keer per week een gezichtsmasker die ervoor zorgt dat jouw vermoeide huid kan uitrusten en een oppepper krijgt.


Oogmassage

Niet schrikken, hier hoef je geen hoger opgeleide voor te zijn. Je masseert als het ware de onderkant van je wallen. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen door het bloed worden afgevoerd, je wallen zullen hierdoor slinken.


Relax

Als je veel last hebt van stress is de kans op wallen erg groot. Het enige wat je hieraan kan doen is ontspannen, denk aan mediteren, wandelen, sporten, etc.


Bloedvaten verkoelen

Maak gebruik van bijvoorbeeld ijsklontjes die je tegen je ogen aan kunt houden. De kou zorgt ervoor dat je bloedvaten samentrekken, zodat het vocht langzaam wordt afgevoerd.


Alcohol en zout verminderen

Door het gebruik van alcohol en voedsel waar veel zout in zit, houd je vaak veel vocht vast. Op den duur zorgt dit voor een opgeblazen gevoel dat je kunt terugherkennen in je gezicht.


Camouflage

'Thank God for make-up.' Krijg jij alsnog die wallen niet weg dan is make-up je laatste redmiddel. Het beste kun je kiezen voor een consealer die iets lichter is dan je natuurlijke huid, voor een extra frisse look.

 


 

  Terug naar Skincare
Beauty-amsterdamin

Nieuwste blogs