DIY: Body scrub maken

Het scrubben van je huid wordt al eeuwen gedaan vanwege de vele voordelen die het biedt. En wat is er nou lekkerder scrubben dan met jouw eigen gemaakt body scrub? Zo weet je precies wat er in zit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Daarbij kun je de scrub specifiek aanpassen op jouw huidtype en wensen. Stop het in een leuk potje en je kunt het zelfs als cadeautje geven aan een vriendin.

 

Enkele voordelen van scrubben op een rijtje:

  • Het brengt cel vernieuwing op gang
  • Stimuleert de natuurlijk helende mechanisme van het lichaam
  • Verwijderd overtollige huidcellen
  • Maakt je huid soepel, gezond en stralend
  • De huid wordt intenser bruin
  • Het voorkomt scheerbultjes en ingegroeide haren

 

Hoe maak je de perfecte body scrub?

Geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem, wij helpen je er graag doorheen!

Stap 1. Basis

Je hebt om te beginnen een voelbaar en korrelig ingrediënt nodig. Zo worden suiker en zout vaak gebruikt in DIY scrubs omdat veel mensen dit al in huis hebben. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor iets anders als gemalen amandelen of gemalen haver.

Stap 2. Smeerbaarheid

Vervolgens gebruik je iets dat het geheel wat vettiger en vloeibaarder maakt zodat het straks lekker smeerbaar is. Ook hier zijn voor de hand liggende keuzes als olijfolie, amandelolie en honing. Wil je graag wat frisser en minder vet? Kies dan voor fruitsappen of yoghurt.

Stap 3. Geur

Om het af te maken kies je voor een lekker ontspannen geurtje door middel van een etherische olie. Zo maak je jou verwenmomentje extra speciaal. Naast een lichamelijk effect hebben ze vaak ook een geestelijk effect dat kan ontspannen of juist opwekken. Bekende opties zijn lavendel, munt of rozemarijn.

Hoe scrub je nou goed?

Krijg je al zin om te scrubben? Denk eraan dat je je huid goed reinigt voor je start. Het is dan ook essentieel dat je je huid alleen scrubt als deze nat is in cirkelvormige bewegingen. Achteraf smeer je je huid lekker in met een bodylotion of body olie om weer wat extra vocht in te brengen.

Scrub je huid ook niet meer dan 2 keer per week. Je kunt je huid  namelijk irriteren en zelfs beschadigen. Heb je een gevoelige huid? Scrub dan max. 1 keer per week.

 

Terug naar Skincare
Beauty-amsterdamin

Nieuwste blogs