Waar voldoet de ideale gezichtscrème aan?

Gezichtscrèmes zijn er in vele verschillende soorten. Wat het vaak moeilijk maakt voor iemand om een juiste en weloverwogen keuze te maken voor de juiste crème is het enorme aanbod. Een ander hekel punt voor het vinden van een geschikt product is dat het nogal van de ene tot de andere persoon kan variëren wat nu wel of niet werkt. Gelukkig is er op talloze manieren hulp te vinden bij het maken van een juiste keuze. Want de vraag blijft natuurlijk, waar voldoet nu precies de juiste gezichtscrème aan?
De juiste ingrediënten

Dit is van ongekend belang bij het vinden van een product dat ook daadwerkelijk voor resultaat gaat zorgen. Vermijd bijvoorbeeld liever stoffen als alcohol en parfum, in ieder geval in je crème dan welteverstaan. Vaak zit er niet eens heel veel van in een bepaald product maar toch is het raadzaam om iets te vinden waar het helemaal niet in voorkomt.

Het kan soms moeite kosten om door de bomen het bos nog te zien wat alle ingrediënten dat een bepaald artikel bevat betreft. Ze staan in grote getallen op de verpakkingen. Een grappig feit is dat de meeste van deze ingrediënten niet eens heel erg van belang zijn. Of ze zijn in dergelijk kleine mate aanwezig dat het niet heel veel uitmaakt. Uiteindelijk is het wel altijd handig om te weten wat je opsmeert en zodoende rekening te houden met wat je ideale product wel of niet mag bevatten.    

De verpakking

Misschien is de verpakking niet gelijk iets waar iemand aan denkt bij het uitzoeken van een product zoals gezichtscrème. Wat veel mensen niet weten is dat dit wel degelijk een verschil kan maken. In bepaalde soorten verpakkingen zit namelijk een mindere laag bescherming tegen stoffen van buitenaf dan anderen. Direct gevolg hiervan is dat er minder stoffen inzitten die daadwerkelijk goed werken voor het eindresultaat.

Voor wie dit nog niet geheel duidelijk is. We doelen hier op verpakkingen zoals potten waar een grote ronde deksel op zit. Deze hebben vaak een vrij grote laag aan de buitenkant zitten. Iedere keer dat een pot wordt opengemaakt komt er daarnaast zuurstof bij. Je zult er normaal gesproken minder lang mee doen en het product wordt, buiten dat er minder werkende stoffen in zitten, minder werkzaam. Het is dus aan te raden te gaan voor verpakkingen die gesloten zijn en je niet de hele tijd in het geheel hoeft open te maken om te gebruiken.

Wat is nog meer belangrijk

Aan het einde van de rit kan het handig zijn de bovenstaande tips in het hoofd te houden bij het uitzoeken van de juiste crème, Niet op de laatste plaats is het belangrijk dat het product bij je huid en gezicht past. Probeer erachter te komen welk product dit is en ga altijd te gaan voor een product dat voor jou de juiste stoffen bevat. Het is dus zeer handig om je eigen huid te kennen. Zo weet je precies welke gezichtscrème deze wel of niet kan hebben. 
 

Terug naar Skincare
Beauty-amsterdamin

Nieuwste blogs