Beauty-amsterdamin

Healthy is key

Op zoek naar een healthy lifestyle? wij geven je graag tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Het begint allemaal door een gezonde voeding te handhaven. Het is belangrijk dat je kiest voor de juiste voedingswaarden, kies daarom zoveel mogelijk voor plantaardige onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, zaden, pitten en peulvruchten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je gevarieerd eet, dit zorgt ervoor dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt. Naast je voeding is het ook erg belangrijk dat je genoeg water drinkt, zo'n 1.5 liter per dag is voldoende.

Cheat day

Wees gerust het kan geen kwaad om af en toe een 'cheat day' in te lassen, waarbij je kiest voor voeding die minder gezond en voedend is.

Naast een gezonde voeding is het belangrijk dat je lichaam genoeg beweging en sport te verduren krijgt. Hiervoor hoef je geen topsporter te zijn, gaan wandelen of fietsen in de natuur helpt vaak al. Kies vooral een manier van bewegen en sporten waar jij je prettig bij voelt en plezier aan beleefd. Zoek regelmatig de natuur op, frisse lucht is goed voor je en door de buitenlucht doe je extra vitamine D op. De frisse lucht zorgt ook voor een positieve energie.
Veel mensen denken bij een healthy lifestyle enkel aan het lichaam, echter is het ook belangrijk om je hersenen gezond te houden. Voor je hersenen is het belangrijk dat je goed eet, voldoende rust krijgt en nieuwe dingen blijft leren.

Healthy Lifestyle

Uiteraard mag plezier niet ontbreken bij alle factoren van een healthy lifestyle. Als je bij alles wat je doet plezier ervaart, zorgt dit voor nog meer voordelen. Spendeer dan ook dagelijks minstens 30 minuten met het doen van wat je leuk vind.

Iets waar je wellicht niet vaak bij stilstaat maar wees dankbaar voor de dingen die je hebt in plaats van te focussen op de dingen die je mist. Probeer positief in het leven te staan en denk na over de dingen die tijdens je dag gebeurd zijn en je dankbaar voor bent. Praat dan ook met vertrouwenspersonen erover als je ergens mee zit, want geestelijke gezondheid is cruciaal.