Het belang van krachttraining


Voldoende beweging heeft een positief effect op onze gezondheid. Als we verder inzoomen op krachttraining verbetert dit ten eerste de gezondheid van je hart-en bloedvaten. Tevens zorgt het voor een andere samenstelling van je lichaam én helpt het om sterkere botten te krijgen. Krachttraining kan ook invloed hebben bij het verminderen van gevoelens als angst, depressiviteit en onzekerheid. Daarnaast kan het blessures voorkomen bij sporten en andere bezigheden. Tot slot zorgt het ervoor dat je een beter uithoudingsvermogen en meer kracht hebt.

Maak jij voldoende gebruik van krachttraining dan merk je binnen de kortste keren dat je meer energie hebt, beter slaapt en minder last hebt van stress.
Echter is het niet zo dat je van de een op de andere dag een stuk gespierder bent. Als beginner zul je wel sneller spieren kweken, maar na verloop van tijd wordt dit steeds moeilijker.
 

Voeding

Met alleen krachttraining zul je niet je ideale lichaam creëren, er komt nog iets bij kijken, namelijk de juiste voeding en voldoende drinken. Het belangrijkste voor je lichaam is dat je dagelijks voeding met genoeg eiwitten binnenkrijgt, deze zijn belangrijk bij het opbouwen en herstellen van je spieren. Wat het drinken betreft is het belangrijk dat je minimaal 1.5 liter per dag drinkt.


Wat je zo min mogelijk wilt binnenkrijgen zijn geraffubeerde (enkelvoudige) koolhydraten. Deze koolhydraten worden snel door je lichaam verteerd en zorgen hierdoor voor pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat je alvleesklier het vetopslaghormoon 'insuline' afgeeft, dit helpt bij de opslag van glucose in je lichaamscellen. Het eten van dit soort voeding maakt afvallen vrijwel onmogelijk.

Krachttraining vanuit huis

Het is mogelijk om krachttraining thuis uit te voeren, wij raden je aan dit te doen met dumbbells, halterstangen en lichaamsgewicht. Het is ook mogelijk om alleen gebruik te maken van je lichaamsgewicht, echter wordt het dan wel lastiger om de moeilijkheidsgraad aan te passen en te zorgen dat je vooruitgang boekt. Wil je toch liever met toestellen werken dan kun je het beste sporten bij een sportschool. Uiteraard kun je zelf toestellen kopen, maar deze zijn vaak duur en nemen veel ruimte in beslag.

Terug naar Healthy Lifestyle
Beauty-amsterdamin

Nieuwste blogs