Where to buy: Vintage Fashion

  Nu vintage fashion helemaal hip is en consumenten volledig opgaan in het hergebruiken van kleding springen de Vintage stores overal op. Naast dat dat dit vaak veel kan schelen in de portemonnee is het ook nog eens super duurzaam, en dat is helemaal in trend van 2021. De term vintage wordt tegenwoordig veelvuldiger gebruikt, vroeger was deze term namelijk enkel bedoeld voor kleding van een bepaald aantal jaar oud. Tegenwoordig noemt iedereen het anders: vintage, pre-owned, pre-loved of retro. Allemaal woorden voor wat tegenwoordig helemaal hip is, Tweedehands fashion!
 

Vintage fashion shoppen vanuit huis

Gezien het steeds verder groeiende aanbod van deze kledingstukken kan het fijn zijn om wat guidence te hebben over waar je nu echt het best kunt shoppen om vintage te slagen. Een groot voordeel: het shoppen bij al deze winkels kan online! Het is dus niet nodig om de vele boutiques af te struinen, dit kan lekker vanuit het comfort van je eigen huis.

Asos marketplace

Een beetje modeliefhebber kent deze winkel wel: Asos.nl. Echter, minder bekend is de Asos Marketplace, gelanceerd in 2010 met slechts enkele verkopers. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een vertegenwoordiging van maar liefst 800 vintage boutiques van over de hele wereld. Naast sportkleding uit de 90’s bestaat de website ook uit een groot aanbod van de ‘nieuwe’ tweedehands mode. Voor ieder wat wils dus.

Designer vintage

Op zoek naar die ene vintage tas van Chanel? Of dat paar hakken van Louboutin? Neem dan eens een kijkje in de online shop van Designer Vintage waar alle topmerken worden vertegenwoordigd. Producten worden hier gecontroleerd op authenticiteit door een team van experts, waardoor jij zeker kunt zijn van hun waarde.

Lena-library

Een aantrekkelijk alternatief voor het kopen van kleding is het lenen van vintage fashion items. Dit is mogelijk op de webpagina van Lena-Libary of in hun flagshipstore in Amsterdam.  Hier is kleding te vinden van upcoming designers, duurzame labels en unieke items. Het mooiste van dit concept, je kast puilt er niet van uit! Je leent de kleding voor een of enkele dagen en daarna kan het zo terug gezonden worden.

Vinted

Het internationale bedrijf met roots uit Lithouwen is sinds 2008 uitgegroeid tot een megabedrijf met 37 miljoen leden uit heel Europa. De term die hier gebruikt wordt is eerder tweedehands dan vintage maar met het ontelbare aantal producten dat zij online hebben staan zijn er zeker verschillende pareltjes te vinden.

Ga jij ook vintage shoppen nu je bekend bent met al deze nieuwe shopping spots? Wij in ieder geval wel!

 

 

Terug naar Duurzame mode
Beauty-amsterdamin

Nieuwste blogs