Redesign nu jouw kledingkast!

In een tijd waar nieuwe kledingitems slecht een muisklik verwijderd zijn raken we steeds sneller uitgekeken op de kleding die we al hebben. Het redesignen of upcyclen van oude kleding is naast duurzaam ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Draag je eigen, unieke item in de modewereld van massaproductie. Hier enkele on trends voor in jouw garderobe.

 

Pimp je jacks

Er is tegenwoordig veel te vinden in de wereld van hobbyen en knutselen, zo ook voor het redesignen van oude kleding. Ben je toevallig nog in het bezit van een oud, plain jack dat al tijden onderaan de stapel ligt te verstoffen? Pimp deze dan naar een echt statement piece waar hoofden van zullen draaien. Bezoek de locale hobbywinkel eens en bekijk de verschillende soorten kant, studs, stoffen en steentjes die ze daar hebben. Hierna kun je creatief zijn met het ontwerp, het is namelijk jouw unieke kledingstuk wanneer je er zelf mee aan de slag gaat. Ben je toch opzoek naar inspiratie? Bekijk Pinterest eens voor leuke ideeën!


Tip: Maak je jack in de stijl van je favoriete designers! Zo kun je voor Versace zoeken naar mooi goud kant voor op een zwart leren jack of voor Gucci inspired kleding gebruik maken van rood met groene strips in de breedte of langwerpig op de armen.


Overal een strikje om

Uitgekeken op oude shirts en truien? Trek er een veter door en strik deze voor een trendy resultaat. Je hebt hier bijna niets voor nodig behalve een veter, schaar en een oogjestang met ringetjes. Maak de gaatjes waar jij wil en rijg de veter erdoorheen net als bij een schoen. Dit kan bij beide kanten van de oksel naar beneden, zo kun je meteen een groot, oud shirt in een leuke cropped top transformeren. Toch liever iets anders? Leef je uit met de plaatsing kijk wat je leuk vindt.


DIY: Tie-dye

Tie-dye is helemaal terug van weggeweest. Naast dat veel kledingmerken dit patroon gebruiken is het resultaat ook gemakkelijk zelf te bereiken op oude kleding. Je hebt slechts een katoenen kledingstuk, textielverf, elastiek en een kom (voor tegen de rommel) nodig. En een tutorial? Die zijn met overvloed te vinden op YouTube.


Hebben deze redesigns voor inspiratie gezorgd? Kijk eens wat jij allemaal kunt upcyclen en blaas je oude kleding nieuw leven in!

 

  Terug naar Duurzame mode
Beauty-amsterdamin

Nieuwste blogs