7 tips voor stralende lokken

Niemand wordt geboren met stralend haar zoals Kim Kardashian of Doutzen Kroes. Deze dames hebben vaak een heel team aan topkappers tot hun beschikking en vaak wordt er ook nog 'vals' gespeeld door het gebruik van extensions of Photoshop. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is om stralend en gezond haar te hebben. Wil je nooit meer een bad hair day en ben je benieuwd naar tips hoe je stralend haar kunt hebben? Lees dan snel verder! 
Tip 1: Ontdek je haartype

Allereerst is het handig om te weten wat voor haartype je hebt. Je kunt er zelf achterkomen door goed naar je haar te kijken en op de volgende punten te letten: dichtheid (dik, medium, dun), structuur (dik of dun) en sterkte (poreus, elastisch, gehydrateerd). Grofweg zijn er vier types te onderscheiden: steil haar, haar met lichte slag, krullend haar en Afro-haar. Aan de hand van jouw type haar, kun je verzorgingsproducten kopen die speciaal bedoeld zijn voor jouw type. Zo heeft krullend haar en Afrohaar vaak extra vet nodig om de krullen te laten strak, dus hebben de producten ook extra verzorgende bestanddelen. 

Tip 2: Borstelen

Vind je het vervelend om je haar te borstelen omdat je het pijnlijk vindt? Probeer dan eens een anti-klitborstel zoals de Tangle Teezer. Onder andere hier en hier verkrijgbaar. Deze speciale borstel is gemaakt van een stuk plastic met flexibele pinnen, die als het ware langs je haren glijden. Op deze manier trek je niet je eigen haar mee en blijft je haar glanzend en gezond. 

Tip 3: Beperk de hitte

Gebruik dus je haardroger en de krultang niet al te veel. Wil je stralend haar hebben, dan moet je niet te vaak hitte op je haar gebruiken. De hitte waaraan je lokken blootgesteld worden, zal het haar uitdrogen en er voor zorgen dat het er dof en futloos uitziet. De kans is dan groter dat de haren breken of dat er gespleten punten ontstaan. 

Tip 4: Neem een massage

Wanneer je je hoofdhuid masseert, verbetert dit de doorbloeding naar de haarzakjes en zorgt het voor stressvermindering. Hierdoor houd je je haar gezond. Je kan jezelf masseren tijdens het haren wassen, maar je kan dit ook tussendoor doen als je bijvoorbeeld TV aan het kijken bent. 

Tip 5: Eet gezond. 

Gezond haar komt ook van binnenuit. Dit betekent dat je door middel van voeding je haar gezonder en dus stralender kan maken. In het algemeen is het belangrijk om een veelzijdig en evenwichtig dieet te volgen, met veel vers groenten en fruit. Zalm is bijvoorbeeld heel goed voor je haar, omdat deze vis omega-3 vetzuren, vitamine B-12 en ijzer bevat. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat je hoofdhuid gezond blijft. Ook noten zijn goed voor je haar, deze bevatten veel selenium en zink. 

Tip 6: Drink water

Iedereen weet wat veel water drinken gezond is, maar toch schiet dit er bij veel mensen in. Water drinken is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar. Je haar bestaat namelijk 25% uit water, dus is het goed om de vochtigheid regelmatig aan te vullen. 

Tip 7: Puntjes eraf

Knip je haar regelmatig bij. Door de dode en doffe puntjes te verwijderen, oogt je haar gelijk weer een stuk stralender en gezonder. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Wil je bijvoorbeeld je haar zelf in laagjes knippen? Youtube staat vol met tutorials die je duidelijk uitleggen hoe je dit bij jezelf kan doen. Hier wordt het bijvoorbeeld goed uitgelegd.

Terug naar Hair & Nail trends
Beauty-amsterdamin

Nieuwste blogs